Tot wanneer u premie moet betalen voor uw uitvaartverzekering is afhankelijk van de polis die u gekozen heeft, uitvaartverzekeraars hanteren hier hun eigen termijnen voor. Het kan zijn dat u tot een bepaalde leeftijd premie betaald, een vooraf vastgesteld aantal jaren, maar het kan ook voorkomen dat u blijft betalen totdat u overleden bent. Daarnaast kan het ook nog verschillen per polis van 1 uitvaartverzekeraar. Doordat deze termijnen verschillen kan dit op gehele basis een enorm verschil opleveren, zeker wanneer u langer blijft leven dan gemiddeld.

Totaal verschillen in premie

Soms lijkt een bepaalde uitvaartverzekeraar wellicht heel voordelig, doordat u een lagere premie betaald dan gemiddeld. Maar wat als u hier levenslang premie betaald en bij de ander misschien maar 30 jaar lang? Dan kan het zomaar zijn dat degene waar u maar 30 jaar lang premie betaald uiteindelijk voordeliger uitvalt, ondanks dat de premie op maandbasis hoger is. Dit gaat voornamelijk op wanneer u nog veel langer te leven heeft dan de duur van deze 30 jaar.
Echter is het van te voren helaas niet te bepalen wanneer u komt te overlijden. Hierdoor weet u nooit met zekerheid of dat u de voordeligste keuze heeft gemaakt. Wel kunt u uiteraard bepaalde richtlijnen aanhouden. Een jonger persoon heeft statistisch gezien gewoon meer kans om nog langer dan 30 jaar te leven en indien de premie maar een klein beetje duurder is, dan is de kans groter dat dit uiteindelijk gezien de voordeligste polis was. Bij ouderen geldt dit weer andersom.

Vergelijken op premie duur

vergelijken-duurDoordat de verschillen in de duur van de premie zo variërend zijn, adviseren wij u ook dit in uw vergelijking mee te nemen. Bekijk goed alle opties en weeg ze tegen elkaar af. Houdt beide mogelijkheden goed in uw achterhoofd, wat als ik nog kort te leven heb en wat als ik nog lang te leven heb.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice