Of u de uitvaartverzekering tussentijds kunt wijzigen hangt af van de gewenste wijziging en van de voorwaarden die de uitvaartverzekeraar hierover stelt. De verzekeraar kan hier moeilijk over doen doordat zij een overeenkomst met u zijn aangegaan en op basis van deze overeenkomst een inschatting hebben gemaakt. Door een wijziging veranderen de zaken en is het mogelijk dat de verzekeraar het niet wilt. Om erachter te komen of uw verzekeraar de wijzigingen wilt doorvoeren kunt u met hun contact opnemen, of met uw tussenpersoon.

Dekking verlagen

verlagen-dekkingDe dekking van de uitvaartverzekering verlagen is doorgaans niet mogelijk, uitzonderingen daargelaten. Dit komt doordat de verzekeraar bij de overeenkomst van een bepaalde waarde is uitgegaan. Wel kunt u mogelijk de uitvaartverzekering premievrij maken of afkopen, alleen is de vraag of dit ook hetgeen is wat u in gedachte had? Neem contact op met uw verzekeraar omtrent de mogelijkheden, maar houdt er rekening mee dat er mogelijk geen geschikte opties geboden kunnen worden.

Dekking uitbreiden

De dekking uitbreiden wordt doorgaans minder moeilijk over gedaan als het verlagen. U gaat immers ook meer premie afdragen. Echter kunnen er wel voorwaarden aan verbonden zijn, mogelijk dient u hiervoor een aparte extra verzekering voor af te sluiten of opnieuw een gezondheidsverklaring af te geven. Daarnaast kan er gesteld worden dat u met een bepaald minimum dient te verhogen, hierdoor kan de verhoging al een stuk minder interessant zijn, met name komt deze minimum verhoging aan bod bij de koopsompolis.
Een andere optie tot uitbreiden is het afsluiten van een gehele nieuwe uitvaartverzekering. Veel consumenten beseffen niet dat dit ook een optie is, bovendien wilt deze optie in sommige gevallen nog wel eens voordeliger zijn. Alle uitvaartverzekeringen worden namelijk bij overlijden uitgekeerd, u bent dus niet gebonden aan 1 dezelfde uitvaartverzekering nog uitvaartverzekeraar.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice