De tweede editie van VerzekeraarsInBeeld laat betere scores zien dan vorig jaar. Het is een onafhankelijk onderzoek door Kantar TNS in opdracht van het Verbond van Verzekeraars. Op die manier probeert de overkoepelende organisatie de kwaliteit van 48 verzekeraars objectief in beeld te brengen. De verschillende verzekeraars zijn onderzocht op 6 verschillende onderwerpen. Het gaat om klantgerichtheid, deskundigheid, klantcontact, duidelijkheid, vertrouwen en tevredenheid. Uiteindelijk hebben bijna 11.000 klanten deelgenomen, die een cijfer gaven tussen 1 en 10.

ZLM uit Zeeland opnieuw de beste

ZLMNet als vorig jaar komt verzekeraar ZLM uit Zeeland het beste uit de bus. De verzekeraar heeft een gemiddelde score van 8,2 over alle onderdelen. In de top-5 zijn VvAA (eerste deelname dit jaar) en Nh1816 twee andere nieuwkomers. In totaal hebben 32 van de verzekeraars een betere score behaald dan vorig jaar, waardoor er sprake is van vooruitgang. Hier staat aan de andere kant tegenover dat 10 verzekeraars het met een minder goede score moeten doen. Het valt op dat met name de zeer lage scores bij verzekeraars vorig jaar winst hebben geboekt. Zij lijken een inhaalslag te hebben gemaakt.

Beste scores voor deskundigheid en contact

Over het algemeen valt het op dat Deskundigheid en Contact het best scoren. Dat zijn de onderdelen die de verzekeraars goed voor elkaar lijken te hebben, waardoor klanten daar goed over te spreken zijn. De grootste vooruitgang is geboekt op het gebied van Klantgerichtheid. Die scores vielen vorig jaar nog een beetje tegen, maar zien er dit jaar al een stuk beter uit. Het Verbond van Verzekeraar is van plan om het VerzekeraarsInBeeld-onderzoek ieder jaar uit te voeren. Op die manier valt goed bij te houden hoe de verschillende verzekeraars zich door de jaren heen ontwikkelen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice