Soms is het afsluiten van een tweede uitvaartverzekering voordeliger dan het bijverzekeren van de eerste. Echter weten sommige consumenten niet dat dit mogelijk is waardoor ze automatisch kiezen voor het bijverzekeren zodra hun uitvaartverzekering niet meer voldoende is.

Want dit is dan ook de reden dat consumenten bijverzekeren dan wel een tweede uitvaartverzekering afsluiten, zodra de al afgesloten uitvaartverzekering niet meer voldoende dekking biedt. Dit kan komen doordat er extra wensen bijgekomen zijn, maar meestal is dit doordat de uitkering niet meer voldoende is voor de wensen van destijds.

Maak ook een vergelijking

Tegen elkaar afwegen

afwegen-tweedeOp het moment dat u erachter komt dat uw uitvaartverzekering niet meer bij uw wensen aansluit adviseren wij u eerst contact op te nemen met uw huidige verzekeraar om te kijken wat voor uitkomt zij hierin kunnen bieden. Kijk goed wat u extra krijgt en welk bedrag u hiervoor extra moet gaan betalen aan premie. Bevestig nog niets, maar kijk eerst naar andere uitvaartverzekeraars. Kost een tweede uitvaartverzekering net zoveel als het bijverzekeren en wat krijgt u hier meer of minder voor.

Zodra u dit tegen elkaar aflegt weet u zeker dat u voor de beste optie kunt kiezen, of een tweede uitvaartverzekering of het bijverzekeren van de eerste. Van te voren valt niet te zeggen wat de beste optie is, dit is echt afhankelijk per persoon en de wensen die bij deze persoon horen.

Dubbele uitkeringen

Een veel voorkomende foute gedachte is dus dat het maar mogelijk is om één uitvaartverzekering af te sluiten en dat maar één uitvaartverzekeraar uitkeert. Dat is dus niet waar, alle lopende polissen worden uitgekeerd. Wel moet u opletten dat dit elkaar niet overlapt, dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer u 2 natura polissen verzekerd.

Gezien hier de producten en diensten voor een uitvaartverzekering worden uitgekeerd en u heeft natuurlijk niet twee keer dezelfde producten en diensten nodig. Als u al een natura polis heeft kunt u het beste een kapitaal polis kiezen voor de tweede uitvaartverzekering of de natura polis uitbreiden.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice