Een tweelevenpolis: wat is dat? Het is een vraag die we regelmatig krijgen, omdat er regelmatig mensen zijn die daar gebruik van maken en we er daardoor steeds vaker over horen. Het is een polis, speciaal bedoeld voor twee personen. Er is sprake van een enkele polis voor twee personen, waarbij ze een huurgraf zullen delen. Er is sprake van twee uitvaarten, die worden afgerekend binnen een enkele polis. Dat kan onder andere uitkomst bieden voor stellen die uiteindelijk graag samen begraven willen worden en de polis voor hun uitvaart op een voordelige wijze wensen af te sluiten.

Twee personen in een huurgraf

twee-personen-huurgrafBij een tweelevenpolis is er sprake van een verzekering op het leven van twee personen. De polis eindigt niet bij het overlijden van een van de verzekeringnemers, zoals dat bij een reguliere polis het geval zou zijn. In plaats daarvan geldt de polis voor de beide verzekeringnemers, zodat het niet nodig is om twee polissen naast elkaar af te sluiten. Het is in plaats daarvan voldoende om een enkele polis af te sluiten en er daarmee voor te zorgen dat er een verzekering beschikbaar is.
De tweelevenpolis is over het algemeen voordeliger dan twee losse polissen. Dat heeft te maken met het feit dat ook de kosten voor de uitvaart in het tweede gevallen voordeliger zijn dan voor de eerste uitvaart.

Kosten voor de eerste en tweede uitvaart

Benieuwd naar waar het voordeel concreet vandaan komt? Voor de eerste uitvaart dienen er relatief veel kosten gemaakt te worden. Het gaat om eenmalige kosten voor het graf, waardoor daar de tweede keer geen sprake meer van is. Het resultaat? Een tweelevenpolis biedt de mogelijkheid om op een relatief voordelige wijze voor twee uitvaarten te zorgen. Het is op die manier mogelijk om een scherpe premie per maand te betalen, terwijl er aan de andere kant toch sprake is van een goede dekking.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice