Is een naaste van u overleden aan het coronavirus? Dan zit u mogelijk nog met de nodige vragen omtrent de uitvaart. U wilt immers wel dat de persoon een mooi en waardig afscheid krijgt. Helaas heeft de coronacrisis een aantal gevolgen voor uitvaarten. Toch is het wel mogelijk om uw naaste op een waardige manier de laatste eer te bewijzen. Wij vertellen u hieronder over een aantal belangrijke veranderingen omtrent de uitvaart tijdens de coronacrisis.

De uitvaart bespreken
Voor het regelen van een uitvaart schakelt u een uitvaarondernemer in. Gezien de uitbraak van het coronavirus gaat dit echter wat anders dan gebruikelijk. Waar een uitvaartondernemer voorheen altijd langskwam, wordt de uitvaart nu telefonisch besproken. Op deze manier is de kans op besmetting voor beide partijen het kleinst. Dit heeft echter geen gevolgen voor de wensen die u of de overleden persoon heeft met betrekking tot de uitvaart.

Contact met de overledene
Normaal gesproken wordt een overleden persoon nog even aangeraakt voordat er definitief afscheid genomen wordt. Maar kan dit ten tijde van de coronacrisis ook nog zonder problemen? Ja, dit is gewoon mogelijk. Althans, wanneer de overledene verzorgd is. In dat geval is er namelijk geen kans meer op besmetting. Na contact met een overleden persoon wordt wel aangeraden uw handen goed te wassen. Stel het wassen van uw handen niet uit, maar doe dit direct na het maken van contact.

Maximaal 30 personen bij uitvaart
Een uitvaart wordt doorgaans door familie, vrienden en/of kennissen bijgewoond. Hierdoor zijn er bij een gemiddelde uitvaart al snel enkele tientallen personen aanwezig. Tijdens de coronacrisis is dit echter niet mogelijk. Om de verspreiding van het virus te beperken, mogen er vooralsnog niet meer dan 30 personen bij een uitvaart zijn. Dit geldt zowel voor een begrafenis als crematie. Dit kan een maatregel zijn die u recht in het hart treft. U moet immers een keuze maken wie er wel en wie er niet op de uitvaart mag komen. Ook voor een condoleance geldt overigens dat er maximaal 30 personen aanwezig mogen zijn. Handen schudden is daarnaast ook niet toegestaan. 

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice