In de uitvaartbranche wordt er continue gezocht naar nieuwe middelen als het gaat om het milieu. Er worden echter ook andere dingen ontwikkeld. We hebben het in een vorig artikel gehad over resomeren, hierbij wordt het lichaam van de overledene ontbonden met een vloeistof, dit is vriendelijker voor het milieu.

Andere innovaties?

Doordat men graag een persoonlijke uitvaart wilt zijn er veel ontwikkelingen op dit gebied om hierin tegemoet te komen. Een recent voorbeeld hiervan is de ‘zit lig kist’. In deze kist zit de overledene als het ware, gebruikelijk is natuurlijk dat de overledene ligt zoals we dat gewend zijn bij bijvoorbeeld een opbaring. Sjeng Schellinx, de initiatiefnemer van deze kist, kwam op het idee. ‘We kennen de meeste mensen niet liggend, maar zittend op bijvoorbeeld de bank’.
Ook zien we tegenwoordig dat uitvaarten worden gestreamd. Op deze manier kunnen mensen die er niet bij zijn, omdat zij bijvoorbeeld in het buitenland verblijven, meekijken met de uitvaart. Dit kan ook gewenst of fijn zijn als er geen budget is om een grote groep uit te nodigen voor de plechtigheid.

Gesproken rouwkaart

GesprokenWe kennen allemaal de traditionele rouwkaarten, hierin staan teksten van en voor de nabestaande. Je hebt tegenwoordig ook gesproken rouwkaarten, hierbij kunnen nabestaande een gesproken bericht via bijvoorbeeld Whatsapp, email of social media versturen. Men ervaart een gesproken rouwkaart vaak als persoonlijker omdat de emotie beter naar voren komt in een gesproken bericht. De gesproken rouwkaart kunnen naar eigen inzicht samengesteld worden. De rouwkaarten kunnen besteld worden op spulexvoice en kunnen vervolgens wereldwijd verstuurd worden. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om zelf een Whatsapp groep aan te maken om hier vervolgens een voicememo in te versturen.
De gesproken rouwkaart is ook vriendelijker voor het milieu, men hoeft immers geen papier te gebruiken voor deze gelegenheid. Tevens is het een stuk goedkoper dan de traditionele rouwkaart, ook niet geheel onbelangrijk!

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice