Gebruik maken van een uitvaartbus en benieuwd naar de vergoeding daarvan vanuit de uitvaartverzekering? Dit hangt uiteraard samen met de dekking, waardoor het lastig is om daar in algemene zin iets over te zeggen. Sommige verzekeraars bieden een eenvoudige mogelijkheid om de uitvaartbus mee te nemen in de dekking die u wenst. Standaard is daar echter geen sprake van. Het opbaren gebeurt normaal gesproken thuis of in een rouwcentrum. En voor het vervoer naar de uitvaartlocatie kunnen nabestaanden gebruik maken van hun eigen mogelijkheden. Wilt u toch graag een uitvaartbus? Dan is het verstandig om de uitvaartverzekering daarop aan te passen.

Opbaren en een langere route

OpbarenMet een uitvaartbus heeft u de mogelijkheid om een langere afstand te overbruggen. Met nabestaanden, die op die manier samen kunnen reizen en daar niet zelf verantwoordelijk voor zijn. Een veilige en comfortabele keuze, waarmee u dit alvast goed voor hen kunt regelen. Bovendien is het mogelijk om u te laten opbaren in de uitvaartbus. Houd er rekening mee dat daar extra kosten aan verbonden zijn, in relatie tot alleen het vervoer. Indien u de uitvaartbus wilt opnemen in de dekking van de uitvaartverzekering is het dus belangrijk om daar tijdig melding van te maken.

Dekking aanpassen op uitvaartbus

Op die manier kunt u aangeven dat u de uitvaartbus graag mee wilt nemen in de dekking van de uitvaartverzekering. Om ervoor te zorgen dat nabestaanden daar gebruik van kunnen maken, zonder dat ze geconfronteerd worden met extra kosten. Een prettige gedachte, waarmee u ervoor kunt zorgen dat alles netjes in orde is. Bespreek de mogelijkheden van een uitvaartbus, zodat u goed weet waar u aan toe bent. En doet u dat al vroegtijdig? Dan hoeft dit niet eens tot een (veel) hogere premie voor de uitvaartverzekering te leiden.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice