Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering heeft u altijd te maken met een verzekerd bedrag. De hoogte van dit bedrag is bepalend voor uw uitvaart. Veel mensen zijn echter niet op de hoogte van de kosten die komen kijken bij een uitvaart.
Om deze reden kan het handig zijn een uitvaartcalculator te gebruiken. In deze calculator kunt u exact aangegeven wat uw wensen zijn, vervolgens ziet u een indicatief totaal bedrag. Dit bedrag is vaak vele malen hoger dan men verwacht. De kans bestaat, indien u niet goed op de hoogte bent, dat u voor een te laag bedrag verzekerd bent.

Wat kost het ongeveer?

Hieronder zullen we een aantal voorbeelden geven van de kosten met de daarbij behorende diensten. Let op, deze bedragen zijn indicatief en kunnen verschillen met de werkelijke bedragen.
– Vermelding in plaatselijk blad € 400,-
– Volgauto naar dichtstbijzijnde crematorium € 300,-
– Urnengraf 20 jaar € 800,-
– Koffie met cake per 50 personen € 300,-
De bovenstaande diensten zijn slechts ‘extra’ diensten. De kosten van de kist of crematie zijn vele malen hoger. Deze bedragen lopen vaak op tot enkele duizenden euro’s! Al met al kost een crematie dan al snel 8.000 euro. Een begrafenis is vaak duurder, hier gaat namelijk meer onderhoud mee gemoeid.

Waar vind ik de calculator?

afkeurEr zijn tegenwoordig diverse uitvaartcalculatoren te vinden. Nuvema heeft bijvoorbeeld een mooi overzicht na een premieberekening. U kunt dan kiezen voor extra opties en ziet gelijk het extra bedrag. Anders kunt u natuurlijk altijd terecht bij Google, het invullen van ‘uitvaartcalculator’ zal u diverse opties geven. We kijken momenteel ook in de opties tot het maken van een eigen calculator, hier volgt later echter meer over!

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice