Verschillende uitvaartverzekeraars en -organisaties werken met uitvaartconsulenten. Die geven individuele voorlichting over de mogelijkheden van een uitvaart. En kunnen helpen om de uitvaartwensen van mensen in kaart te brengen. Het is samen met een uitvaartconsulent mogelijk om na te denken over het afscheid. Bijvoorbeeld om de uitvaart vervolgens over te laten aan nabestaanden, die weten hoe u het liefst heeft dat dit eruit gaat zien. Het voelt soms vreemd om er al over te praten. Het is de taak van een uitvaartconsulent om het onderwerp bespreekbaar te maken en er samen voor te zorgen dat duidelijk wordt wat uw specifieke wensen zijn.

Taken van een uitvaartconsulent

Taken uitvaartconsulentEen uitvaartconsulent heeft wat dat betreft verschillende taken, over het algemeen toegespitst op een specifieke regio. Om er daar voor te zorgen dat mensen goed weten wat er mogelijk is binnen een polis. En hoe de uitvaartondernemers in de regio daar mee omgaan. Een uitvaartconsulent helpt de behoeften en wensen van mensen in kaart te brengen, om aan de hand daarvan na te gaan wat er mogelijk is. Het gaat over het algemeen om één of meerdere gesprekken. Op die manier wordt goed duidelijk wat de wensen zijn, op basis van de beschikbare mogelijkheden.

Eigenschappen uitvaartconsulent

Een goede uitvaartconsulent kan uitleggen over de mogelijkheden, maar kan ook vooral goed luisteren. Alleen op die manier lukt het om bij de mensen te achterhalen wat zij verwachten van hun uitvaart en wat hun specifieke wensen zijn. Dat komt de uitvaart en het afscheid ten goede.
Een goede uitvaartconsulent maakt duidelijke afspraken en gaat zowel zorgvuldig als discreet te werk. Al deze elementen zorgen ervoor dat het prettig is om alvast over het afscheid te praten. Om ervoor te zorgen dat zowel de uitvaartverzekeraar als de nabestaanden weten wat de laatste wensen zijn, om die op een waardige manier in vervulling te laten gaan.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice