Afscheid nemen van uw dierbaren is nooit makkelijk. Het zal nooit leuk of prettig worden maar dat betekent niet dat een uitvaart niet mooi of ontroerend mag zijn. Het herdenken van de overledene is waar het allemaal om draait. Een belangrijk onderdeel van een begrafenis of crematie is daarom de uitvaartmuziek. Een persoonlijke invulling daarvan kan een grote impact hebben op de emoties van uzelf en de nabestaanden.

Pijnlijk maar persoonlijk

persoonlijk-uitvaartmuziekPersoonlijk gekozen muziek kan pijnlijk zijn voor de nabestaanden, maar aan de andere kant kan het ook troost bieden en de nabestaanden laten terugdenken aan bepaalde herinneringen. Vaak is het zo dat mensen voor hun overlijden al weten welke muziek zij het liefst willen op hun crematie of begrafenis. Of het nou om een afscheidslied gaat of een top 40 hit, het kan allemaal vastgelegd worden bij de uitvaartverzekering.

De juiste uitvaartmuziek

Het kiezen van de juiste muziek is erg belangrijk maar het is ook een moeilijke opgave. Indien uw dierbare bepaalde wensen voor ogen heeft gehad voor de uitvaart, is dit misschien ook het geval wat betreft de muziek. Mocht u de muziekwensen van de overledene niet weten, kan de uitvaartverzekering u daarbij helpen. U kunt altijd zelf nog een geschikt liedje kiezen met behulp van uitvaartmuzieklijsten of de uitvaartverzekering

Hoeveel muziek?

De uitvaartmuziek bestaat doorgaans uit drie of vier nummers. De liedjes en muziekstukken worden meestal afgewisseld met de toespraken van de nabestaanden. U kunt ervoor kiezen om een cd samen te stellen en af te spelen maar u kunt er ook voor kiezen om een zangeres of dj in te huren. U kunt het precies zo doen zoals u wilt. Iedere uitvaart is bijzonder en uw persoonlijke invulling draagt daaraan bij.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice