Het is mogelijk dat u te maken krijgt met dat de uitvaartverzekeraar de premie en/of voorwaarden wijzigt. Gelukkig is dit niet bij alle uitvaartverzekeraars het geval, sommige bieden een gegarandeerde premie en voorwaarden gedurende de looptijd. Echter wanneer de verzekeraar een en-bloc clausule in de voorwaarden heeft opgenomen betekend dit dat zij de premie en voorwaarden mogen aanpassen. Hierdoor is het mogelijk dat de voorwaarden in uw nadeel worden aangescherpt of dat de premie verhoogt wordt. Ook kan het voorkomen dat de premie verlaagt wordt, doordat de voorwaarden behoorlijk aangescherpt worden. Hoe dan ook, het voordeel van een en-bloc clausule ligt altijd bij de uitvaartverzekeraar.

Nooduitweg voor de verzekeraar

nooduitweg-uitvaartverzekeraarUitvaartverzekeraars gebruiken een en-bloc clausule voor hun eigen financiële zekerheid. Dat wil zeggen dat doordat zij de premie en/of voorwaarden mogen aanpassen zij in staat zijn dit te doen wanneer hun eigen financiële zekerheid niet optimaal is. Zij kunnen gebruik maken van de en-bloc clausule als zij dit als nooduitweg zien om bijvoorbeeld faillissement te voorkomen. Wanneer een uitvaartverzekeraar geen andere uitweg zal zien zullen zij gebruik maken van deze optie. Dat wil niet zeggen dat elke uitvaartverzekeraar met een en-bloc clausule hiervan gebruik zal maken, maar u kunt er mogelijk mee te maken krijgen.

Uitweg voor consument

Als de premie en/of voorwaarden gewijzigd worden kan dit in sommige gevallen wel erg nadelig uitpakken voor de consument. Hierdoor is het mogelijk dat de uitvaartverzekering niet meer aansluit. Er is wel een uitweg voor de consument, wanneer de en-bloc clausule ingezet wordt in uw nadeel bent u vrij om de uitvaartverzekering op te zeggen.
Echter is het doorgaans erg nadelig om de uitvaartverzekering op te zeggen, zeker wanneer deze al een langere tijd loopt, u verliest namelijk een behoorlijke waarde. In dit geval kunt u uitzoeken wat het beste voor u is, wellicht is dit opzeggen, maar het kan ook afkopen of premievrij maken zijn. Een andere optie is de uitvaartverzekering door te laten lopen en elders een tweede af te sluiten. Het verschilt per specifiek geval wat het beste is, maar laat u goed informeren op dit gebied.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice