De uitvaartverzekering is een financieel complex product, waarbij het van belang is om goed na te denken over uw wensen, de mogelijkheden en de premie die u daarvoor zal betalen. Het is mogelijk om de polis direct bij een verzekeraar af te sluiten, maar u kunt er ook voor kiezen om daarvoor een intermediair in te schakelen. Hij of zij kan u adviseren over de mogelijkheden, bijvoorbeeld op basis van uw specifieke wensen.

Advies over de uitvaartverzekering

adviesDe intermediair heeft waarschijnlijk veel ervaring met uitvaartverzekeringen. Bovendien heeft hij of zij het overzicht op de polissen die er beschikbaar zijn en over de manier waarop die aansluiten bij uw wensen. De intermediair kan luisteren naar uw wensen en de situatie analyseren. Op basis daarvan valt er een advies uit te brengen over het type polis dat het best aansluit bij uw wensen. Vervolgens kan een intermediair de bemiddeling richting de verzekeraar verzorgen, waardoor het niet nodig is om zelf een pakket samen te stellen of zelf aan te geven hoe hoog de dekking van de kapitaalpolis dient te zijn.
Let op: de intermediair verleent een waardevolle dienst, waardoor daar doorgaans kosten aan verbonden zijn.

Direct afsluiten voor de laagste premie

Andersom is het ook mogelijk om de uitvaartverzekering niet af te sluiten bij een intermediair, maar dat gewoon rechtstreeks bij de verzekeraar te doen. Dat levert over het algemeen de laagst mogelijke premie op, maar legt ook een grotere verantwoordelijkheid op uw schouders. Het is van belang om zelf na te gaan welke polissen er beschikbaar zijn en uit te zoeken hoe die aansluiten bij uw wensen. De verzekeraar zal uiteraard positief zijn over de eigen polissen, waardoor het verstandig is om via onafhankelijke kanalen meer informatie in te winnen en op basis daarvan een keuze te maken.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice