Een bedenktijd is een periode waarin u mag besluiten toch niet een bepaald product of dienst te willen, zonder dat hier kosten of voorwaarden aan verbonden zijn. Op bijna alle producten en diensten geldt een bedenktijd, zeker wanneer u deze online aanschaft. Bij verzekeringen geldt er altijd een minimale bedenktijd van 14 dagen, maar hoe zit dit bij de uitvaartverzekering?

Werking bedenktijd uitvaartverzekering

werking-bedenktijdOp het moment dat u een uitvaartverzekering afsluit gaat de bedenktijd nog niet in, dit is pas vanaf het moment dat u de polis ontvangt. Er geldt bij de uitvaartverzekering een minimale bedenktijd van 14 dagen. Echter zijn er een hoop uitvaartverzekeraars die hier een positieve uitzondering op maken en een bedenktijd van 30 dagen aanbieden. Hierdoor heeft u genoeg tijd om uit te zoeken of het product daadwerkelijk bij u past, of dat er wellicht een andere uitvaartverzekeraar is die u een nog beter product kunt bieden.

Teveel betaalde premie

Op het moment dat u van uw uitvaartverzekering afziet is het mogelijk dat u al premie heeft betaald. Deze premie kunt u terugvragen, gezien u niet verzekerd bent geweest. Dit geldt niet wanneer u de uitvaartverzekering buiten de bedenktijd opzegt, dan bent u de betaalde premie kwijt. Let dus goed op dat u een keuze heeft gemaakt voordat het te laat is.

Uitvaartverzekering binnen bedenktijd opzeggen

Op het moment dat u de uitvaartverzekering opzegt let dan goed op dat u hierover een schriftelijke bevestiging ontvangt. Indien u deze niet heeft ontvangen kunt u niet aantonen dat u binnen de gewenste tijd opgezegd heeft. Een andere oplossing is het versturen van een aangetekende opzeggingsbrief, hierdoor heeft u garantie dat de uitvaartverzekeraar deze ontvangen heeft en heeft u hier ook bewijs van.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice