Een goedkope uitvaartverzekering afsluiten? Houd er daarnaast rekening mee dat de voorwaarden een belangrijke rol spelen. Een goedkope polis hoeft niet altijd de beste polis te zijn. U heeft er immers weinig aan wanneer de dekking beperkt blijkt en nabestaanden alsnog een bedrag bij dienen te betalen. Het is daarom verstandig om de uitvaartverzekering goed na te kijken op de voorwaarden en vervolgens pas een vergelijking te maken op basis van de premie of prijs.

Hoogte van de dekking

hoogte-voorwaardenU kunt de uitvaartverzekering controleren op de voorwaarden door goed te kijken naar de hoogte van de dekking. Probeer de kosten van een uitvaart te schatten en ga na in hoeverre een kapitaalverzekering die kosten kan dekken. Is er sprake van een natura verzekering? Dan is het bijvoorbeeld de moeite waard om na te gaan of er sprake is van indexering. Dat betekent dat het verzekerde bedrag ieder jaar een beetje hoger zal worden, om de inflatie bij te kunnen houden. Houd er rekening mee dat de premie voor de uitvaartverzekering daardoor ook ieder jaar een beetje kan stijgen.

Wensen en voorwaarden binnen de uitvaartverzekering

Heeft u specifieke wensen voor de uitvaartverzekering, bijvoorbeeld met betrekking tot het aantal volgauto’s, het aantal rouwkaarten of de locatie die u wenst voor de uitvaart? In die gevallen is het verstandig om op voorhand na te gaan of de voorwaarden daar voldoende in voorzien. Indien dat niet het geval is kunt u gebruik maken van een andere polis of is het de moeite waard om een uitvaartconsulent van de verzekeraar te raadplegen. Samen kunt u de voorwaarden van de uitvaartverzekering doornemen, om op basis daarvan eventueel actie te ondernemen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice