Heeft u een uitvaartverzekering, maar ook schulden? In dat geval kunnen nabestaanden besluiten om de uitvaart (in samenwerking met de uitvaartverzekeraar) te regelen, zonder dat ze de erfenis en daarmee de schulden hoeven te accepteren. Dit is mogelijk op basis van aansprakelijkheid voor de begrafenis, maar niet voor eventuele schulden.

Erfenis met schulden

Indien er sprake is van een erfenis met schulden hebben nabestaanden de mogelijkheid om die te weigeren. Ze kiezen er dan voor om er van af te zien. Zou u geen uitvaartverzekering hebben? Dan is het op dat moment lastig om wel de uitvaart te kunnen regelen. Met een uitvaartpolis is dat een stukje gemakkelijker. Vooral wanneer er sprake is van een naturapolis. Het is dan immers de uitvaartverzekeraar die de kosten voor de uitvaart voor z’n rekening neemt.

Weigering van de erfenis

weigeringNabestaanden zoals broers of zussen en de kinderen hebben de mogelijkheid om een erfenis te weigeren. Dat is in hun voordeel wanneer er sprake is van schulden. Ze draaien op die manier niet op voor de financiële lasten. Indien ze wel de uitvaart willen regelen is het prettig om gebruik te kunnen maken van een uitvaartverzekering. Heeft u schulden, maar wel de mogelijkheid om hier de premie voor te betalen? Dan kan dat dus een interessante manier zijn om voor een waardige uitvaart te zorgen.

Uitvaart door de gemeente

Zou u geen uitvaartverzekering hebben, zien de nabestaanden af van de erfenis en willen ze ook niet opdraaien voor de kosten van de uitvaart? In dat geval kan de gemeente de uitvaart verzorgen. Houd er in dat geval rekening mee dat de uitvaart een erg sober karakter zal hebben. Nabestaanden hebben dan ook geen inspraak in hoe de uitvaart eruit komt te zien en er is geen verzekeraar die daar voor kan zorgen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice