Helaas kan het gebeuren dat uw vroegtijdig geboren baby komt te overlijden. Dit is emotioneel gezien al erg genoeg, maar helaas kan dit financieel gezien ook erge gevolgen met zich meebrengen. Want is een vroegtijdig geboren baby wel verzekerd binnen de uitvaartverzekering, of draait u zelf voor de kosten van een begrafenis of crematie op?

Wettelijk bepaald

In Nederland is er een wet die bepaald dat de uitvaartverzekeraars verplicht zijn om de kosten voor een uitvaart te vergoeden, mits de zwangerschap minimaal 24 weken geduurd heeft. Dit houdt in dat als uw vroegtijdig geboren baby overleden is na 24 weken zwangerschap, dat de uitvaartverzekeraar de kosten voor een uitvaart dekt. Helaas geldt deze wettelijke verplichting niet voor uitvaartverzekeraars wanneer de zwangerschap korter dan 24 weken heeft geduurd. Echter geldt voor de ouders hetzelfde, de emotionele schade is al erg genoeg en daardoor zou het prettig zijn dat hen financiële schade bespaart wordt. Maar omdat deze verplichting niet geld, zijn uitvaartverzekeraars vrij te bepalen of zij zwangerschappen tot 24 weken ook dekken.
Deze regel maakt het hard voor de ouders die hierin terecht komen en over dit punt is er in de politiek ook behoorlijke commotie geweest. Met name de ChristenUnie maakt zich hard voor het wijzigen van deze oneerlijke wet, maar helaas is dit tot op de dag van vandaag nog niet veranderd.

Uitvaartverzekeraars

uitvaartverzekeraars-baby-blogHelaas zijn er veel uitvaartverzekeraars die deze wettelijke grens hanteren, waardoor emotionele ouders mogelijk in de financiële problemen komen. Gelukkig zijn er ook verzekeraars die hierop een uitzondering maken en zich niet aan deze harde wettelijke grens houden. Bijvoorbeeld de uitvaartverzekeraar Ardanta vergoedt het ook wanneer uw baby vroegtijdig komt te overlijden bij een zwangerschap die nog geen 24 weken heeft geduurd. Voor stellen die een kinderwens hebben is dit dan ook wellicht een punt om rekening mee te houden. Het kan nou eenmaal helaas gebeuren dat uw baby vroegtijdig komt te overlijden, het zou dan ook enorm hard zijn als u voor de kosten van de uitvaart opdraait.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice