Uitvaartverzekeringen lopen tientallen jaren tot soms wel een leven lang. Het is daardoor niet altijd meer duidelijk of iemand een verzekering heeft en waar die is afgesloten. In die situaties is het mogelijk om gebruik te maken van een paar handige initiatieven, om toch na te kunnen gaan of er een polis bestaat en welke verzekeraar die zal moeten uitkeren.

Verzekeraar overgenomen: check de lijst

check-de-lijstVerzekeraars kunnen in de loop der jaren worden overgenomen door andere partijen of een nieuwe naam krijgen. Het is daardoor niet altijd meer duidelijk waar u moet zijn om gebruik te maken van een uitvaartverzekering die u lang geleden heeft afgesloten. In die gevallen is er een bestand van De Nederlandsche Bank beschikbaar. In dat PDF-bestand welke u kunt vinden op de website van De Nederlandsche Bank staan de verschillende uitvaartverzekeraars en is te lezen welke partijen oude namen hebben overgenomen. Het is dan uiteraard wel van belang dat er nog een polis beschikbaar is, om in ieder geval na te gaan wie de oude verzekeraar was en hoe die nu bereikt kan worden.
Op die manier is het mogelijk om gebruik te maken van een uitvaartverzekering die lang geleden is afgesloten.

Verbond van Verzekeraars kan helpen

Is het ook niet bekend waar er ooit een polis is afgesloten? Dat maakt de situatie iets lastiger, maar niet onmogelijk. In dat geval is het de moeite waard om contact op te nemen met het Verbond van Verzekeraars. Zij kunnen aangeven of iemand inderdaad een verzekering had en waar die polis is afgesloten. Zelfs als iemand al langere tijd is overleden valt de uitvaartverzekering over het algemeen nog op te eisen. Het is wat dat betreft de moeite waard om uit te zoeken hoe het staat met uitvaartverzekeringen die lang geleden zijn afgesloten.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice