Het antwoord op de vraag of een uitvaartverzekering online afsluiten voordeliger is betreft ja. Want als u online een uitvaartverzekering afsluit wint u zelf advies in en hoeft u dus ook geen advieskosten te betalen. Bij een intermediair dan wel een tussenpersoon worden er advieskosten in rekening gebracht, zij hebben u immers van advies voorzien en willen hier ook voor betaald worden.

Verschil tussenpersoon of online?

Online dient u dus zelf uit te zoeken wat de dekking van de uitvaartverzekering precies inhoudt, terwijl een adviseur u bij al uw vragen kunt helpen. Ook helpen zij u bij het afsluiten en soms bieden ze ook de keuze uit meerdere uitvaartverzekeringen en leggen ze de beste aan u voor. Voor deze advisering worden er kosten in rekening gebracht.
Online heeft u deze hulp niet, toch zijn er vele websites die u goed op weg helpen bij het maken van uw keuze. U kunt vergelijken op premie, maar wij adviseren ook goed te kijken naar de voorwaarden. Sommige voordelen of uitzonderingen maken dat een bepaalde uitvaartverzekering beter bij u past dan een ander.

Hoe werkt dat advieskosten?

advieskosten-onlineBij een tussenpersoon betaald u dus advieskosten, dit is een eenmalig bedrag wat u aan hen betaald. Voorheen werkte dit voornamelijk op provisiebasis, u betaalde dus niet ineens een groot bedrag. Maar de tussenpersoon verdiende op maandelijkse basis aan u gezien zij een gedeelte van de premie ontvingen. Dit was niet transparant en daarom is hier verandering in gebracht. Voor onder andere ingewikkelde verzekeringsproducten als de uitvaartverzekering mag er geen provisie meer in rekening gebracht worden, hierdoor zijn de advieskosten ingesteld. Nadeel hiervan is voor de consument dat zij in 1 keer een groot bedrag kwijt zijn en dit soms niet kunnen bekostigen. Zodra u zelf uw keuze maakt betaald u deze kosten dus niet, online is dus echt voordeliger.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice