Sluit u een natura uitvaartpolis af? Er is dan sprake van een uitvaartverzekering op basis van een dienstenpakket. Het betekent dat de uitvaartverzekeraar een aantal diensten zal verzorgen om de uitvaart vorm te geven. Het is voor nabestaanden niet nodig om met een uitgekeerd bedrag zelf naar een uitvaartverzorger toe te gaan. Het biedt een stuk gemak en zekerheid, zodat nabestaanden kunnen rouwen wanneer u komt te overlijden. De inhoud van het dienstenpakket voor een uitvaart bestaat uit een redelijke basis en eventuele specifieke wensen.

Basisdiensten voor de uitvaartverzekering

De basis van het dienstenpakket voor een uitvaartverzekering bestaat bijvoorbeeld uit de uitvaartkist, de opbaring, het vervoer naar het rouwcentrum en grafrechten wanneer u kiest voor een begrafenis. In het geval van een crematie kan ook het verstrooien of meenemen van de as bij de basisdiensten zijn inbegrepen.
Het dienstenpakket zorgt binnen de uitvaartverzekering voor een volwaardige uitvaart, op basis waar we gemiddeld genomen gebruik van wensen te maken. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om daarnaast eventuele speciale wensen door te geven, waarmee het mogelijk is om de uitvaart meer naar wens vorm te geven.

Specifieke wensen naast basis dienstenpakket

specifieke-dienstenpakketHet is naast het dienstenpakket van de uitvaartverzekering mogelijk om speciale wensen door te geven. Het gaat dan bijvoorbeeld om een ander type kist, een of meerdere volgauto’s of bijvoorbeeld speciale rouwkaarten en bloemen. U kunt er daarmee voor zorgen dat de uitvaart plaats zal vinden op de wijze die u wenst. Hier staat aan de andere kant een meerprijs tegenover, waardoor de premie per maand iets hoger uit zal vallen. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om het dienstenpakket van de uitvaartverzekering tijdens de looptijd aan te passen. De uitvaartverzekeraar kan u op basis van de gewenste aanpassing aangeven wat de nieuwe premie per maand zal bedragen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice