Wilt u een uitvaartverzekering op latere leeftijd afsluiten? Houd er dan rekening mee dat de kosten in veel van de gevallen hoger zullen liggen, dan wanneer u hier eerder mee begint. Het is wat dat betreft verstandig om al van jongs af aan gebruik te maken van de dekking. Ouders kunnen hun kinderen over het algemeen gratis meeverzekeren, tot ze 25 jaar worden. Vanaf dat moment dienen de kinderen zelf een verzekering af te sluiten. Heeft u dit destijds nooit gedaan en wilt u een uitvaartverzekering op latere leeftijd afsluiten? Dan is het risico op overlijden groter, iets waarvoor de verzekeraar u meer premie in rekening brengt.

Hogere kosten


hogere-kostenDe uitvaartverzekeraar dient het risico op overlijden in te schatten. Op het moment dat u al wat ouder bent is de kans groot dat er minder jaren over zullen blijven, om premie te betalen. Dat betekent dat uw inleg relatief klein zou zijn, als de verzekeraar geen hogere premie zou vragen. U betaalt een hogere premie, zodat de verzekeraar de mogelijkheid heeft om voldoende kapitaal te verzamelen. De verzekeraar kan vervolgens de kosten van de uitvaart dekken, op basis van de premie die u in enkele jaren in heeft kunnen leggen.

Zelf sparen


Vindt u de premie voor een uitvaartverzekering op latere leeftijd te hoog? Het is in Nederland niet verplicht om een dergelijke verzekering af te sluiten, waardoor het mogelijk is om hier van af te zien en op een andere wijze voor voldoende kapitaal te zorgen.
U kunt bijvoorbeeld zelf sparen voor uw uitvaart, al is het ook in dat geval verstandig om daar al vroeg mee te beginnen. Indien u op latere leeftijd geen uitvaartverzekering meer wenst en u liever zelf wilt sparen, dient u behoorlijke bedragen per maand of per jaar opzij te zetten om tot de kosten van een uitvaart te komen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice