Of de uitvaartverzekering nutteloos of juist heel raadzaam is hangt af van uw situatie. Verzekeringen zijn in het leven geroepen om financiële risico’s te dekken die u zelf niet kunt dragen. In principe lijken alle verzekeringen nutteloos wanneer u denkt deze voorlopig niet nodig te hebben, maar wat als dit wel het geval wordt?

Wanneer is een uitvaartverzekering raadzaam?

Een uitvaartverzekering is raadzaam wanneer u zelf geen financiële middelen heeft voor uw uitvaart. Deze kosten komen namelijk op uw nabestaanden terecht en als u deze financiële middelen niet heeft moeten zij dit zelf betalen. Uiteraard wilt u waarschijnlijk niet uw nabestaanden met deze kosten belasten, in deze gevallen is een uitvaartverzekering dan ook raadzaam.

Wanneer is een uitvaartverzekering nutteloos

raadzaam-nutteloos"Allereerst is een uitvaartverzekering nutteloos wanneer u zelf voldoende financiële middelen heeft, of wanneer er bij overlijden andere potjes vrijkomen. In dit geval is het zonde om elke maand premie te betalen, terwijl u dit zelf al had kunnen dekken. Bovendien bent u ongetwijfeld voordeliger uit wanneer u het beschikbare geld op een spaarrekening zet en hier rente over vangt. Desondanks dient u er wel rekening mee te houden dat een uitvaartverzekering er nu misschien nutteloos uitziet, maar hoe zit dat in de toekomst? U dient namelijk het spaarbedrag altijd vrij te houden voor uw uitvaart. Indien u denkt dat u niet hiertoe in staat bent of bang bent dat u de spaarrekening later in het leven moet aanroepen dan dient u wellicht toch nog even na te denken over de keuze wel of niet een uitvaartverzekering.
Daarnaast is een uitvaartverzekering nutteloos wanneer er voor een polis wordt gekozen met een slechte dekking. U zal maar net in een situatie terecht komen dat er geen uitkering plaatsvind, in principe heeft u dan al die jaren premie betaald voor iets wat toch niet uitgekeerd wordt. Hoe onwaarschijnlijk zon situatie ook kan lijken, het kan toch voorkomen. Daarom is het ook zo belangrijk dat u altijd de voorwaarden doorspitst voordat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice