Er bestaat nog steeds veel ontwetendheid of verwarring over deze verzekering. Vandaar dat wij hier nog een artikel aan willen wijden.
Een uitvaartverzekering is een verzekering welke de kosten dekt voor een crematie of begravenis. Het stopt echter niet bij de dekking van alleen een crematie of begrafenis, u kunt zich namelijk ook dekken voor aanvullende zaken, denk hierbij aan volgauto’s, rouwkaarten of bijvoorbeeld eten/drinken bij een uitvaart voor de gasten.
U kunt tijdens het afsluiten van de uitvaartverzekering kiezen tussen een aantal varianten. De twee meest gekozen varianten zijn de natura en kapitaal uitvaartverzekering.

Uitleg natura

naturaBij de natura uitvaartverzekering krijgt u geen geld uitgekeerd bij een overlijden maar diensten. Bij deze variant heeft u minder regelwerk, u krijgt immers diensten uitgekeerd wat een hoop werk scheelt. Deze diensten worden doorgaans duurder naarmate de jaren vorderen, u blijft echter gedekt en zult hierdoor niet voor financiele verassingen komen te staan.

Uitleg kapitaal

Bij deze variant wordt er een bedrag uitgekeerd. Men kan de uitvaart met dit bedrag invullen zoals hij of zij dit wilt. Deze vorm brengt meer regelwerk met zich mee, u bent echter wel vrijer om de uitvaart vorm te geven zoals u dat wilt.

Uitvaartverzekeringvergelijken.com

Op Uitvaartverzekeringvergelijken.com worden natura uitvaartverzekeringen vergeleken. Na de vergelijking wordt u doorgestuurd naar de aanbieder van deze verzekering, de verzekeraar. U sluit ook bij de verzekeraar de uitvaartverzekering af en heeft gewoon rechtstreeks contact met hen voor eventuele vragen of verdere uitleg. Helaas mogen wij geen vragen beantwoorden welke betrekking hebben op een uitvaartverzekering, hiervoor gelden richtlijnen.
U kunt naast het vergelijken op onze website ook diverse nuttige artikelen vinden omtrent de uitvaartverzekering. Wij hebben in ons blog zo’n 300 artikelen welke u eventueel kunt raadplegen voor meer uitleg over de uitvaartverzekering.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice