De meeste ouders die een uitvaartverzekering voor zichzelf hebben afgesloten kiezen ervoor om ook voor hun kinderen een uitvaartverzekering af te sluiten. Bij sommige verzekeraars is de polis voor kinderen tot en met 18 jaar kosteloos en soms wordt hier een premie voor betaald. Wanneer het kind 18 jaar is kan de polis overgenomen worden, maar of dit interessant is hangt af van de situatie.

Tot 18 jaar kosteloos meeverzekerd

meeverzekerdWanneer de kinderen tot 18 jaar kosteloos meeverzekerd zijn wordt er doorgaans geen waarde opgebouwd. Dit houdt in dat op het moment dat de kinderen 18 jaar zijn zij gaan betalen voor de uitvaartverzekering en er dan pas in feite een waarde opgebouwd wordt. Zij zullen dan ook bij deze verzekeraar net zoveel betalen als andere jongeren van 18 jaar waarvan de ouders geen uitvaartverzekering hadden afgesloten. In dit geval is het handig om vergelijkend onderzoek te doen onder de verzekeraars, zodat de voordeligste maar vooral de beste keuze gemaakt kan worden.

Wel premie betaald door ouders

Wanneer de ouders premie hebben betaald voor het kind is er waarde opgebouwd, het is dan ook doorgaans zonde om deze waarde verloren te laten gaan. Voor een klein bedrag per maand bent u doorverzekerd tot aan uw dood. Wanneer u zelf een nieuwe uitvaartverzekering afsluit met dezelfde waarde gaat u ongetwijfeld veel meer per maand betalen, uw ouders hebben immers al vanaf kind af aan betaald en hierdoor is het voordeliger dan wanneer u ouders dit niet gedaan zouden hebben.

Extra verzekeren

Vaak zien we dat ouders voor een uitvaartverzekering hebben gekozen die op het moment van afsluiten hoog genoeg in waarde was. Maar doordat alle kosten jaarlijks stijgen is de waarde doorgaans later wat aan de lage kant. Waar destijds prima een uitvaart voor betaald kon worden is nu niet meer mogelijk. In dit geval kunt u de verzekeraar contacteren met de vraag wat het u extra gaat kosten om het verzekerd bedrag te verhogen. Maar het kan ook mogelijk voordeliger zijn om een tweede uitvaartverzekering bij een andere aanbieder af te sluiten. Beide polissen worden bij overlijden uitgekeerd, dus dit kan mogelijk interessant zijn.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice