De uitvaartverzekering is in Nederland niet verplicht, al is de kans groot dat veel mensen in uw omgeving deze wel hebben afgesloten. Dat heeft te maken met het feit dat we in ons leven een ding in ieder geval zeker weten: dat we komen te overlijden. Het is wat dat betreft verstandig om er al in een vroeg stadium voor te zorgen dat er voldoende geld beschikbaar is om de uitvaart te organiseren. Aangezien we niet weten wanneer we zullen overlijden zorgt een verzekering voor dat er ook bij vroegtijdig overlijden geen financieel probleem ontstaat.

Verstandig, maar niet verplicht


Het afsluiten van een uitvaartverzekering is dan ook niet verplicht, maar het is aan de andere kant wel verstandig. U zorgt er op die manier voor dat de uitvaartverzekeraar uit zal keren, zodra u komt te overlijden. U legt iedere maand een relatief kleine premie in, zodat de verzekeraar de kosten voor de uitvaart kan dekken.
U hoeft zich dan geen zorgen te maken over uw uitvaart, al is het natuurlijk wel verstandig om na te gaan welke onderdelen er deel uitmaken van de dekking, bijvoorbeeld met betrekking tot de kist en het aantal volgwagens.

Zelf sparen voor de uitvaart


verplicht-sparenWilt u zelf liever geen uitvaartverzekering afsluiten? Aangezien dit niet verplicht is heeft u ook de mogelijkheid om voor de uitvaart te sparen. Het is in dat geval verstandig om hier in ieder geval op tijd mee te beginnen en er op die manier voor te zorgen dat er bij uw overlijden voldoende kapitaal beschikbaar is. Houd er rekening mee dat uw nabestaanden de kosten voor de uitvaart dienen te betalen, indien u daar niet voldoende voor spaart. Zorg er daarom voor dat u al in een vroeg stadium nadenkt over de manier waarop u de uitvaart graag wilt financieren, zodat uw nabestaanden niet voor vervelende verrassingen komen te staan.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice