Met het oog op de uitvaartverzekering bestaat er een verschil tussen de verzekerde en de verzekeringnemer. Tenminste, er kan een verschil bestaan. Dat hoeft lang niet altijd het geval te zijn. Sterker nog, het is alleen het geval op het moment dat de premie betaald wordt door iemand anders dan de persoon die de verzekering geniet. Er is sprake van een verschil tussen de verzekerde en de verzekeringnemer op het moment dat u een polis afsluit voor de kinderen of wanneer u besluit om een uitvaartverzekering af te sluiten voor iemand anders.

Verzekerde bij de uitvaartverzekering

verzekerde-uitvaartverzekeringDe verzekerde bij een uitvaartverzekering is de persoon voor wie de dekking geldt. Bent u de verzekerde en komt u te overlijden? In dat geval zal de polis uitkeren, op basis van de voorwaarden zoals die zijn gesteld. Er kan sprake zijn van een natura verzekering of een kapitaal verzekering. Pas op het moment dat de verzekerde komt te overlijden zal er sprake zijn van een uitkering, tot die tijd wordt de premie gebruikt om waarde op te bouwen om de uiteindelijke uitkering vanuit de uitvaartverzekering mogelijk te maken.

Verzekeringnemer bij de uitvaartverzekering

De verzekeringnemer is bij een uitvaartverzekering over het algemeen dezelfde persoon. Het is de persoon die besluit om de dekking af te sluiten en daar ook de premie voor te betalen. In verschillende situaties kan de verzekeringnemer echter iemand anders zijn dan de verzekerde.
Dat is het geval wanneer u besluit om een uitvaartverzekering af te sluiten voor iemand anders. U bent dan wel de verzekeringnemer, maar niet de verzekerde. Komt u te overlijden? Dan zal de verzekering niet uitkeren. In plaats daarvan gaat het om het overlijden van de verzekerde, dat is iemand de persoon waarvoor de dekking is afgesloten.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice