Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten voor meerdere personen? Standaard is de polis beschikbaar voor één persoon, maar het is goed mogelijk om daar van af te wijken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om zowel u als uw partner te verzekeren. Daarnaast is het binnen uitvaartverzekeringen gebruikelijk dat de kinderen gratis meeverzekerd zijn. Dat betekent dat er ook voor hen een dekking bestaat op het moment dat u een polis afsluit. Het is verstandig om goed te kijken naar de uitvaartverzekering voor meerdere personen en op die manier na te gaan hoe de voorwaarden en dekkingen in elkaar zitten.

Eisen aan de uitvaart

Het is binnen de uitvaartverzekering altijd van belang om aan te geven welke eisen u aan de uitvaart stelt. Dit geldt voor iedere verzekerde persoon. Houd er dus rekening mee dat de polis in meerdere delen opgesplitst zal worden om per verzekerde persoon de eisen vast te kunnen stellen.
Dit is vooral van belang wanneer u de uitvaartverzekering voor meerdere personen wilt gebruiken voor u en uw partner. Wellicht voelt u meer voor een begrafenis terwijl uw partner de voorkeur heeft voor een crematie. Het is van belang om dit tijdig aan te geven en de polis op basis daarvan te laten splitsen.

Hoger bedrag aan premie

bedrag-personenHoud er rekening mee dat de uitvaartverzekering voor meerdere personen kan leiden tot verschillende bedragen aan premie. Het is mogelijk dat de premie voor de ene persoon hoger uit zal vallen dan voor de ander. Uiteraard is het de moeite waard om daarnaast te kijken naar de mogelijkheden om beiden een individuele uitvaartverzekering af te sluiten. Het voordeel van een uitvaartverzekering voor meerdere personen is echter dat u maar één contactpersoon heeft. Het is daardoor gemakkelijker om wijzigingen door te geven of informatie in te winnen over de polissen die u samen heeft afgesloten.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice