De meeste mensen laten de uitvaart regelen door de aangesloten uitvaartondernemer van de verzekeraar waar ze zijn verzekerd. Het is echter ook mogelijk om zelf een uitvaart te regelen buiten een uitvaartondernemer om die bij de uitvaartverzekeraar is aangesloten. Indien men kiest voor een andere uitvaartondernemer wordt er alsnog een bedrag uitgekeerd door de verzekeraar waar u bent verzekerd. Dit bedrag is doorgaans echter een stuk minder hoog dan wanneer u zou kiezen voor het laten regelen van de uitvaart door de organisatie waar u verzekerd bent.

Hoogte vast bedrag

HoogteHet vaste bedrag welke wordt uitgekeerd door een verzekeraar indien u kiest voor een andere uitvaartondernemer is verschillend. Bij Dela is dit bedrag gebaseerd op pakketten met lage premies. Elk jaar wordt wordt door leden van Dela in de Algemene Vergadering gekozen voor een bepaald bedrag. In 2019 is dit bedrag minimaal 3.437 euro. 2.816 euro is voor de dienstenverzekering en 621 euro is voor de aanvullende geldverzekering. Indien u een hoger aanvullende geldverzekering heeft afgesloten krijg u dat bedrag plus 2.816 euro.

Inkoopvoordelen

Bij andere uitvaartondernemers moet vaak meer betaald worden voor dezelfde service. Dit komt omdat Dela inkoopvoordelen heeft bij de aangesloten partijen. Dela heeft jaarlijks ruim 30.000 uitvaarten, hierdoor kunnen er gunstige afspraken gemaakt worden tegen gunstige tarieven. Uit cijfers blijkt dat 86% van de mensen die kiezen voor andere uitvaartondernemers moeten bijbetalen. 85% hiervan betaald meer dan 1.000 euro en 64% betaald meer dan 2.000 euro. Dit is dus een fors extra bedrag waarop u moet rekenen.

Andere uitvaartverzekeraars

Zoals eerder aangegeven verschilt het vaste bedrag per verzekeraar. Om hier achter te komen zou u in de voorwaarden kunnen kijken of dit benoemd wordt. U kunt echter ook even telefonisch contact opnemen met de betreffende uitvaartverzekeraar zodat u dit bij hen te raden kunt gaan.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice