Het vastleggen van uitvaartwensen kan vanwege diverse redenen een verstandige keuze zijn. Het is heel begrijpelijk dat dit niet iets is waar u dagelijks bij stil wilt staan, we denken immers niet graag na over onze eigen dood. Desondanks is dit iets wat met zekerheid ooit een keer gebeurt. Het zou dan ook aan te raden zijn eens in de zoveel tijd na te denken over uw uitvaart en deze wensen vast te leggen.

Duidelijkheid voor nabestaanden

Door uw uitvaartwensen vast te leggen schept u duidelijkheid voor uw nabestaanden. Zij kunnen hierdoor uw uitvaart naar uw wensen inrichten. Zo bent u er zeker van dat uw uitvaartwensen nageleefd worden. Zeker wanneer u specifieke voorkeuren heeft tussen bijvoorbeeld een begrafenis of een crematie, of andere specifieke wensen. Door het niet vast te leggen loopt u mogelijk het risico dat uw nabestaanden het op een andere manier organiseren dan dat u zelf voor ogen had.
Daarnaast is het vastleggen van uitvaartwensen ook wellicht prettig voor uw nabestaanden. Hierdoor hoeven zij geen moeilijke beslissingen meer te nemen in deze moeilijke periode.

Handig om kosten te berekenen

handig-berekenenEen andere reden waarom het verstandig is om uw uitvaartwensen vast te leggen is dat dit handig is om de kosten te berekenen. U kunt dan per onderdeel nagaan wat dit ongeveer gaat kosten zodat u een totale kostenplaatje kunt maken. Door dit kostenplaatje kunt u nagaan wat uw uitvaart ongeveer gaat kosten en welk bedrag u dus nodig heeft om uw uitvaart te kunnen bekostigen. Zodoende kunt u dit bedrag gaan sparen, of uw uitvaartverzekering hierop afstellen. Als u geen kostenplaatje maakt loopt u mogelijk het risico dat u te weinig of teveel gespaard heeft, of dat uw verzekerde bedrag in uw uitvaartverzekering mogelijk te hoog of te laag is.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice