Ongeveer tweederde van de Nederlanders hebben een verzekering voor hun uitvaart. In de helft van de gevallen blijkt deze verzekering niet voldoende te zijn om de kosten te dekken, zo blijkt uit een onderzoek van Nibud. De kosten voor de uitvaart worden te laag ingeschat. Een gemiddelde uitvaart kost ongeveer 7.500 euro, de meeste mensen gaan er vanuit klaar te zijn voor een bedrag van 6.000 euro.
Ook zijn er veel mensen die eigenlijk helemaal niet weten wat hun dekking is. Toch geeft het overgrote deel hiervan aan nabestaanden niet op te willen zadelen met de kosten voor hun uitvaart. Indien u de nabestaanden niet lastig wilt vallen met kosten is het raadzaam om naar het verzekerde bedrag te kijken van uw uitvaartverzekering. Daarnaast is het ook handig om een uitvaartcalculator te gebruiken zodat u op de hoogte bent van de kosten voor uw wensen bij een uitvaart.

Misverstanden

MisverstandenEr schijnt een verwarring te zijn als het gaat om de overlijdensrisicoverzekering. Bijna de helft van de Nederlanders denkt dat deze verzekering de kosten voor een uitvaart vergoed. Deze verzekering is er echter om inkomensverlies op te vangen zodat er bijvoorbeeld geen problemen ontstaan bij het betalen van de huur of de hypotheek. Zorg er dus voor dat u genoeg geld op uw spaarrekening heeft, ook na aftrek van zaken als huur, hypotheek of leningen en dergelijke.
Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om een uitvaartverzekering te nemen. In het laatste geval bent u zeker van uitkering bij uw overlijden. Echter willen wij graag benadrukken dat het belangrijk is om goed over uw wensen na te denken en hierbij een uitvaartcalculator te gebruiken. Vervolgens kunt u dan de juiste dekking kiezen bij één van de uitvaartverzekeraars.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice