Bloemen bij een uitvaart worden doorgaans als belangrijk beschouwd. Echter is het niet vanzelfsprekend dat de kosten van het rouwboeket in de dekking van de uitvaart vallen. Daarnaast is het ook niet zeker dat u keuzevrijheid heeft in het soort boeket of de bloemist.

Keuzevrijheid

KeuzevrijheidSoms heeft u volledige vrijheid in het kiezen van een rouwboeket, maar soms is het zo dat er een vast rouwboeket geleverd wordt, in dit geval wordt dit door de uitvaartverzorger geregeld. Of het kan zijn dat er beperkende voorwaarden gelden waardoor u voor een klein gedeelte keuzevrijheid heeft, in dit geval werkt de uitvaartverzekeraar samen met een aantal bloemisten. Of er is een maximaal bedrag beschikbaar voor het rouwboeket, indien het meer gaat kosten dan dienen de nabestaanden deze kosten zelf te dekken. In de voorwaarden van uw polis kunt u precies terugvinden hoe dit zit in uw polis.

Type polis

Wanneer men een kapitaalverzekering heeft wordt er geld uitgekeerd, waardoor men volledige keuzevrijheid heeft in de bloemist en soort bloemen. Uiteraard geldt hiervoor wel dat dit moet passen binnen het budget. De volledige uitkering kan besteed worden aan uitvaart gerelateerde zaken, de vraag is tot in hoeverre geld overblijft voor bloemen.
Bij een natura polis heeft men doorgaans geen keuze of hooguit een beperkte keuze. Dit komt doordat de verzekeraar diensten en producten verzekerd bij dit type polis. Er wordt dan ook doorgaans samengewerkt met een aantal bloemisten en in bepaalde gevallen zijn er standaard rouwboeketten beschikbaar, indien men een ander boeket wenst dient er extra betaald te worden. Bij een combinatieverzekering zien we doorgaans dat men deels beperkt of deels vrij is in de keuzes. Dit komt doordat het een combinatie van de natura en kapitaal polis betreft. Het ligt er dan ook aan of de bloemen onder de natura of kapitaal gedeelte vallen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice