Onlangs, namelijk 11 juli 2019 heeft Monuta de premie van haar nieuwe uitvaartverzekeringen verhoogd. Ook is de waarde in diensten van deze nieuwe uitvaartverzekeringen verhoogd. Huidige klanten merken hier niks van, de verhogingen gelden alleen voor toekomstige klanten.

Verandering dienstenpakket

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er voor huidige klanten geen enkele verandering is. Behalve wanneer zij hun verzekering willen verhogen, dan gelden de nieuwe veranderingen wel voor het verhoogde bedrag.
Bij Monuta kunt u kiezen voor een natura verzekering gecombineerd met een geldverzekering of een gehele geldverzekering. Het dienstenpakket heeft als voordeel dat wanneer een uitvaart kostbaarder wordt dit geen gevolgen heeft voor de verzekerde, de producten en diensten zijn immers verzekerd, dit maakt het product waardevast. Voorheen was de waarde van het dienstenpakket 4500 euro, maar dit is verhoogd naar een bedrag van 5400 euro. Dit geldt voor alle polissen. Behalve uiteraard de geldverzekering, gezien hier geen diensten verzekerd worden. Maar of u nu kiest voor de basis uitvaartverzekering ter waarde van 7000 euro, de plus uitvaartverzekering ter waarde van 9000 euro of de top uitvaartverzekering ter waarde van 10500 euro, het dienstenpakket heeft een waarde van 5400 euro, de rest zal uitgekeerd worden in de vorm van een geldbedrag.

Verandering premie

veranderingOok zijn vanaf 11 juni 2019 de premies voor toekomstige klanten verhoogd, niet voor huidige klanten. De marktrentes zijn nu al een behoorlijke periode laag, de lagere rendementen op beleggingen zorgen er dan ook voor dat de rekenrente omhoog is gegaan. Gevolg hiervan is dat Monuta de premie heeft moeten verhogen. Hoeveel de premie precies omhoog is gegaan verschilt per situatie en hangt af van de leeftijd van de verzekeringsnemer, de hoogte van het verzekerde bedrag en de premiebetalingstermijn.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice