Bent u van plan om te verhuizen, of gaat u binnenkort verhuizen? Houdt er dan rekening mee dat dit invloed heeft op een hoop zaken, denk hierbij onder andere aan: gas, water, energie, kabel, internet, telefoon, lidmaatschappen en uw verzekeringen. Zijn deze zaken ook nog van toepassing in uw nieuwe huis? Bovendien is een verhuizing op sommige zaken dusdanig van invloed dat er bijvoorbeeld een kostenwijziging zal plaatsvinden.

Verhuizing gevolgen op verzekeringen


Een verhuizing kan gevolgen hebben voor uw verzekeringen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u extra verzekeringen nodig heeft, bijvoorbeeld een opstalverzekering doordat u van een huurhuis naar een koophuis gaat. Daarnaast is een inboedelverzekering ook van belang, wellicht tijdelijk op twee adressen.
Ook voor de autoverzekering kan een verhuizing gevolgen hebben. Het kan zijn dat u verder of juist dichterbij uw werk komt te wonen of dat u in een postcode komt te wonen waar de cijfers van diefstal hoger of lager liggen. De verzekeraar maakt bij het berekenen van premie onder andere gebruik van deze kenmerken. Hierdoor kan een verhuizing ook ervoor zorgen dat u meer of minder aan premie gaat betalen.

Gevolgen op uitvaartverzekering


gevolgen-uitvaartverzekeringEen verhuizing zal niet echt gevolgen hebben op de uitvaartverzekering, u gaat niet meer of minder premie moeten betalen. Wel is het verstandig dat u zo spoedig mogelijk het juiste adres doorgeeft. U wilt immers wel dat de post op het juiste adres binnenkomt. Ook is dit verstandig met betrekking tot de eventuele rekeningen die via de post binnenkomen, indien de rekeningen naar het oude adres verstuurd worden kan het zo zijn dat u te boek komt te staan als wanbetaler en dat u extra aanmaningskosten kwijt zult zijn. U bent zelf immers verantwoordelijk voor het doorgeven van adreswijzigingen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice