Een uitvaartverzekering afsluiten en benieuwd welke keuzes u heeft met het oog op de kisten? Uiteraard bestaan er verschillende soorten uitvaartkisten. Van heel luxe en tot in de kleinste details verzorgd tot aan eenvoudige kisten of zelfs een exemplaar van karton. Over het algemeen dekt de uitvaartverzekering een voordelige kist. Het is een eenvoudig exemplaar van bijvoorbeeld MDF. Er zijn 6 handvatten beschikbaar om de kist te dragen en er zit een platte deksel op. Desgewenst kunt u gebruik maken van een meer luxe kist, bijvoorbeeld in een donkere kleur of met een bijzonder design.

Materiaal van de kist

materiaalIndien u de verschillende kisten binnen de uitvaartverzekering wilt vergelijken is het verstandig om goed te kijken naar zowel het materiaal als de vormgeving. Karton is het goedkoopst, daarna is MDF een voordelige keuze. Vervolgens kunt u kiezen voor bijvoorbeeld de duurdere houtsoorten, eventueel afgewerkt met een bijzondere lak. Op die manier kunt u met het materiaal van de kist kiezen voor een meer luxe of een eenvoudig model. Houd er rekening mee dat de uitvaartverzekering de duurdere kisten over het algemeen niet of niet helemaal zal dekken. U heeft daar een meer uitgebreide polis voor nodig of u dient zelf wat extra geld achter de hand te houden.

Vormgeving van de kist

Naast het materiaal is ook de vormgeving van invloed op de kosten van de kist. Met de uitvaartverzekering kiest u voor een eenvoudig vormgegeven kist. Die loopt vanaf het gedeelte voor het hoofd en de schouders taps toe naar het deel voor de voeten. Liever gebruik maken van een design kist met een bijzondere vormgeving? Of wenst u een deksel met daarop een aantal sierlijke lijnen of mooie bollen? Dat zijn eigenschappen die de kist duurder kunnen maken. Kijk goed naar de dekking van de uitvaartverzekering om te zien wat er mogelijk is. Breid die uit of houd extra geld achter de hand, dat de nabestaanden na uw overlijden kunnen inbrengen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice