Sluit u een uitvaartverzekering af met een bepaalde looptijd? Dit betekent niet dat u na die periode geen dekking meer ontvangt en dat u zelf voor de kosten van de uitvaart dient op te draaien. De looptijd heeft in plaats daarvan betrekking op de periode waarin u premie dient te betalen. Sluit u bijvoorbeeld een uitvaartverzekering af met een looptijd van 30 jaar? Dan dient u 30 jaar lang iedere maand de premie te betalen. Na die periode is de verzekering vrij van premie, maar kunt u uiteraard wel gewoon op de dekking blijven rekenen.

Levenslange looptijd

levenslange-looptijdDe looptijd van een uitvaartverzekering is wat dat betreft levenslang, wanneer we kijken naar de dekking die u ontvangt. Sluit u op uw 35e een uitvaartverzekering af met een looptijd van 30 jaar? U betaalt dan premie tot wanneer u 65 bent. Komt u vervolgens op 70-jarige leeftijd te overlijden? De looptijd voor de premie is dan al verstreken, maar u kunt uiteraard wel gewoon op de dekking rekenen. Het betekent dat u ook 5 jaar na het verstrijken van de looptijd gewoon op een uitvaart of een uitkering in geld kunt rekenen, afhankelijk van het type polis dat u heeft afgesloten.

Geen premie meer betalen

De looptijd van een uitvaartverzekering heeft wat dat betreft betrekking op de premie die u betaalt. We komen vroeg of laat allemaal een keer te overlijden. De verzekeraar weet goed wat er aan premie nodig is om die kosten te dekken en kan u die kosten schetsen verdeeld over bijvoorbeeld 30 jaar. Het grote voordeel daarvan is dat u goed weet wat u zal betalen en hoe hoog de totale premie oploopt. Na het verstrijken van de looptijd van de uitvaartverzekering heeft u voldoende premie betaalt om de uitvaart te kunnen laten dekken.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice