Bent u benieuwd naar de voor- en nadelen van een uitvaartverzekering, bijvoorbeeld omdat u er over nadenkt om deze af te sluiten? Houd er rekening mee dat u er op deze manier voor kunt zorgen dat uw nabestaanden uw uitvaart niet zelf hoeven te betalen, maar dat er aan de andere kant ook nadelen aan verbonden zitten. Het grote voordeel van een uitvaartverzekering is echter dat u zich zelf geen zorgen hoeft te maken over het reserveren van voldoende spaargeld. U betaalt iedere maand een kleine premie, die uiteindelijk voldoende kapitaal bij elkaar zal brengen.

Kosten vergoed en aanpassingen


vergoed-aanpassingenHoud er rekening mee dat aan de andere kant over het algemeen niet alle kosten van de uitvaart vergoed zullen worden. U kunt in de polisvoorwaarden van uw uitvaartverzekering nagaan of het bijvoorbeeld mogelijk is een extra volgauto te gebruiken of wellicht een duurdere kist tot uw beschikking te krijgen. Maken deze onderdelen geen onderdeel uit van uw uitvaartverzekering en wilt u er toch gebruik van maken? Dan zullen uw nabestaanden dit bij moeten betalen, uit hun eigen middelen of van het geld dat zij normaal gesproken van u zouden erven.

Lastig overstappen


De uitvaartverzekeraars hebben bovendien de mogelijkheid om de premie en/of de polisvoorwaarden aan te passen. U heeft binnen 30 dagen na de wijziging de mogelijkheid om de verzekering op te zeggen. Houd er rekening dat u dan niet meer verzekerd bent en dat overstappen niet altijd gemakkelijk is.

De kans is groot dat u bij uw nieuwe verzekeraar een hogere premie gaat betalen, omdat u al wat ouder bent en de kans op overlijden daardoor is toegenomen. Kunt u zelf sparen voor uw uitvaart? Dan is dat in een aantal gevallen aantrekkelijker dan een uitvaartverzekering, al dient u dan zelf toe te werken naar het bedrag dat u nodig denkt te hebben.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice