Er is bij een uitvaartverzekering niet zomaar sprake van een voorlopige dekking. Dat heeft vooral te maken met het feit dat het geen schadeverzekering is. Dat ligt anders op het moment dat u een autoverzekering zou afsluiten. Het is dankzij de voorlopige dekking al meteen mogelijk om de weg op te gaan. De verzekering is verplicht en zal uitkeren op het moment dat er schade ontstaat.
Het ligt iets anders op het moment dat u een uitvaartverzekering af wenst te sluiten. Ten eerste is deze verzekering niet verplicht en ten tweede is de kans kleiner dat u er plotseling gebruik van dient te maken.

Geen sprake van een voorlopige dekking

voorlopige-sprakeEr is bij een uitvaartverzekering over het algemeen geen sprake van een voorlopige dekking. In plaats daarvan zal de dekking van de verzekering ingaan op het moment dat u de polis ontvangt. Hier gaan over het algemeen een aantal werkdagen overheen. Dat betekent dat het tot die tijd niet mogelijk is om gebruik te maken van de uitvaartverzekering.
Sterker nog, in een aantal gevallen is er sprake van een wachttijd. Dat betekent dat het bijvoorbeeld gedurende het eerste (half) jaar nog niet mogelijk is om gebruik te maken van de dekking. Op die manier proberen de verzekeraars te voorkomen dat mensen de uitvaartverzekering pas afsluiten wanneer ze verwachten dat ze komen te overlijden of ze er zelf een eind aan willen maken.

Schadeverzekeringen met voorlopige dekking

De voorlopige dekking voor een verzekering kennen we vooral van de schadeverzekeringen. Het is in een aantal gevallen verplicht om deze af te sluiten. Dankzij de voorlopige dekking van een autoverzekering heeft u bijvoorbeeld meteen de mogelijkheid om de weg op te gaan. Zodra u de polis ontvangt is er sprake van een definitieve dekking. Wat dat betreft zit de uitvaartverzekering op een andere manier in elkaar.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice