Elke verzekeringsmaatschappij stelt voorwaarden aan de uitvaartverzekering. Deze voorwaarden worden bepaald door de verzekeraar zelf, ook worden deze wel algemene voorwaarden of polisvoorwaarden genoemd. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering dient u dan ook met deze voorwaarden akkoord te gaan, echter blijkt dat de meeste consumenten dit niet nauwkeurig nalezen.

Inhoud voorwaarden

inhoud-voorwaardenDe voorwaarden zijn heel belangrijk, gezien er precies instaat wat de geboden dekking is, maar ook welke uitsluitingen of aangepaste voorwaarden er precies gelden. Hierbij kunt u denken aan in welke situaties er bijvoorbeeld geen uitkering plaatsvind, dit kan namelijk het geval zijn. Denk bijvoorbeeld aan een wachttijd, binnen deze tijd kan het zijn dat er geen of een gedeeltelijke uitkering plaatsvind. Om volledig op de hoogte te zijn welke voorwaarden er gelden is het dan ook van belang deze goed door te nemen. Zo komen u en uw nabestaanden niet voor onverwachte verassingen te staan.

Voorwaarden vergelijken

De meeste consumenten sluiten een uitvaartverzekering af op basis van de premie. Echter is dit niet verstandig, wij raden u aan ook goed te vergelijken op voorwaarden. Zijn uw kinderen gratis meeverzekerd, is er een wachttijd, tot welke leeftijd moet u premie betalen? Dit zijn allemaal belangrijke vragen die uw keuze kunnen beïnvloeden en dan ook heel belangrijk zijn. Dit is dan ook één van de redenen waardoor wij adviseren eerst te vergelijken op voorwaarden.
Kijk goed welke verzekeraars niet voor u in aanmerking komen op basis van de voorwaarden en welke wel. Indien u dit goed bekeken heeft kunt u een premievergelijking maken bij de uitvaartverzekeraars die voor u in aanmerking komen en daarvan de goedkoopste uitvaartverzekering selecteren. Verzeker met wijsheid en let niet alleen op de premie!

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice