Wilt u een waardevaste uitvaartverzekering afsluiten, bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat u ook over 30 jaar kunt rekenen op een goede dekking? De kosten van een uitvaart lopen ieder jaar op. De uitvaart wordt jaarlijks zo’n 3,5 – 4,5% duurder. Dat betekent dat er in een periode van 10 – 20 jaar een behoorlijke stijging van de kosten plaats kan vinden. Dat is op zich niet erg, mits er sprake is van een indexatie van de dekking. Het betekent dat de dekking van de uitvaartverzekering mee groeit met de kosten voor een uitvaart.

Indexeren van de uitvaartverzekering

We noemen dit het indexeren van de uitvaartverzekering, waardoor er een waardevaste polis ontstaat. Om de stijging van de dekking te berekenen maakt de uitvaartverzekeraar gebruik van de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dit is de organisatie die in Nederland bijhoudt hoe de prijzen zich ontwikkelen en of de kosten oplopen.
Vooral wanneer u op jonge leeftijd een waardevaste uitvaartverzekering wilt afsluiten is het de moeite waard om hiervoor te kiezen. De kosten kunnen gedurende de verschillende (tientallen) jaren flink oplopen, waardoor een waardevaste polis leidt tot een verzekerde waarde die ook in de toekomst zal aansluiten bij de wensen met betrekking tot de uitvaart.

Premie indexeren

premie-indexerenHoud er rekening mee dat een uitvaartverzekeraar zowel de dekking als de premie kan indexeren. Als het gevolg van de inflatie nemen de kosten voor een uitvaart toe, waardoor verzekeraars hogere bedragen dienen uit te keren of ze meer kosten maken om de uitvaart in natura te kunnen aanbieden. Daar moeten aan de andere kant ook hogere inkomsten tegenover staan om de kosten te kunnen dekken. Dit betekent dat de verzekeraars de premie voor een waardevaste uitvaartverzekering zullen indexeren. In de praktijk leidt dit ertoe dat u jaarlijks een net iets hogere premie betaalt, zodat u bij overlijden op een goede dekking kunt rekenen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice