Mensen hebben er vaak moeite mee om na te denken over hun eigen uitvaart, echter is het eigenlijk wel heel belangrijk. Het begint doorgaans met de keuze cremeren of begraven, meestal lukt deze keuze nog wel. Maar met de nieuwe technieken die er aankomen zoals resomeren en cryomeren wordt een keuze maken alweer een stuk ingewikkelder. Welke keuze u ook maakt, alles is in principe goed, het is met name belangrijk dat u zich goed voelt bij uw keuze en dat uw nabestaanden weten wat u wilt zodat deze keuze uitgevoerd kan worden.

Redenen cremeren

RedenenEr zijn diverse redenen waarom u een voorkeur zou kunnen hebben en/of krijgen voor cremeren. Een voorbeeld is bijvoorbeeld het as, dit kan meegenomen worden naar huis, maar ook uitgestrooid worden of in een gedenkmuur geplaatst worden. Een voordeel hiervan mits er niet uitgestrooid wordt is dat de urn meeverhuisd kan worden.
Nog een voordeel is dat het eenvoudiger is om voor een andere locatie te kiezen voor de uitvaartdienst. Bij een begrafenis is dit vaak op hetzelfde terrein als waar de persoon begraven wordt. Met een crematie kan dit natuurlijk ook, maar ook elders zoals bijvoorbeeld in een kerk, tempel of synagoge. Op deze locatie kan het afscheid geheel verzorgd worden en daarna wordt de overledene opgehaald. Na de dienst vind de crematie plaats.

Kosten

Misschien wel de meest gekozen reden voor een crematie betreft de kosten. Een crematie is nou eenmaal voordeliger dan een begrafenis, dit komt onder andere doordat bij een begrafenis het graf gedolven dient te worden. Maar ook grafrechten kunnen een reden zijn om niet voor een begrafenis maar juist crematie te kiezen. Want voor de grafrechten dienen er kosten betaald te worden, wellicht kunnen deze kosten betaald worden uit uw vermogen en/of de uitvaartverzekering. Mar in de toekomst moeten de kosten voor grafrechten opnieuw betaald worden, bij een crematie hebben uw nabestaanden geen last van deze (toekomstige) kosten.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice