U gaat emigreren en u heeft een uitvaartverzekering. Wat gebeurd er met de uitvaartverzekering als u Nederland voor langere tijd verlaat? Waar heeft u dan nog recht op? In uw polis en de voorwaarden kunt u terugvinden hoe de verzekeringsmaatschappij kosten dekt als u naar het buitenland verhuist.

Werelddekking in de verzekering


emigreren-werelddekkingVeel verzekeringsmaatschappijen geven een wereldwijde dekking. Deze werelddekking zorgt ervoor dat u overal ter wereld verzekerd bent in het geval u komt te overlijden. Dit is vooral van toepassing als u op vakantie bent of op zakenreis gaat. Of u de werelddekking behoudt als u besluit (voorgoed) naar het buitenland te verhuizen hangt af van een aantal factoren. Ten eerste moet u eens goed nagaan wat er in uw polis staat over dekking in het buitenland. Daarnaast zit er verschil in of u een dekking in natura, dekking in kapitaal of een combinatie van beide heeft afgesproken met uw verzekeraar. Een kapitaaluitkering kan niet altijd aangehouden worden bij emigratie. Een natura uitvaart is in een aantal landen niet geldig, zoals bijvoorbeeld Zweden of Zuid-Afrika.

Uitvaartverzekering afkopen


In sommige gevallen is het noodzakelijk om de uitvaartverzekering af te kopen. Vanaf het moment dat u besluit de verzekering stop te zetten, zal u geen premie meer hoeven te betalen, maar krijgt u bij een kapitaal verzekering ook minder geld uitgekeerd als u komt te overlijden. Een natura verzekering is niet zo gemakkelijk af te kopen. Dat komt omdat de verzekeraar uw verzekering in de vorm van diensten zou uitkeren en niet in de vorm van geld.
Wanneer u gaat verhuizen naar een land wat niet valt binnen het acceptatiebeleid van uw verzekeraar, dan wordt uw natura verzekering wel afgekocht. Dit is vaak het geval wanneer men verhuisd naar landen waar het risico op overlijden groter is, zoals een land waar oorlog heerst.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice