Denkt u na over een budget uitvaartverzekering? Het is een goedkope uitvaartverzekering. Dit betekent in de meeste gevallen dat de dekking beperkt is en er sprake kan zijn van sommige beperkende voorwaarden. We zetten de kosten en dekking van een budget uitvaartverzekering of een goedkope uitvaartverzekering voor u op een rij.

Wat kost een budget uitvaartverzekering?

kosten-budget"Benieuwd naar wat een budget uitvaartverzekering kost? U betaalt slechts een paar euro per maand. Wilt u de dekking in één keer betalen? De kosten lopen dan niet veel hoger op dan maximaal een paar duizend euro. Dat betekent aan de andere kant dat u niet veel kunt verwachten, volgens de Consumentenbond kost een uitvaart op dit moment gemiddeld €7.000. De kosten zullen jaarlijks oplopen, bijvoorbeeld als het gevolg van de inflatie.

Wat dekt een budget uitvaartverzekering

Benieuwd naar wat een budget uitvaartverzekering aan de andere kant dekt? In sommige gevallen dienen nabestaanden in de privésfeer afscheid te nemen van de overledene, tijdens de uitvaart zelf is dat niet mogelijk. Bovendien kan er sprake zijn van begraven in een algemeen graf. Er is dan geen eigen graf beschikbaar, in plaats daarvan worden er meerdere mensen in volgorde van overlijden in begraven.
Een budget uitvaartverzekering vraagt wat dat betreft om een goede controle van de voorwaarden, om te voorkomen dat er een uitvaart ontstaat die niet aansluit bij de wens van de overledene en/of de nabestaanden. Bovendien dient u er rekening mee te houden dat een budget uitvaartverzekering relatief veel van de nabestaanden vraagt. Zij dienen bijvoorbeeld het overlijden te melden, de overledene over te brengen en de eerste zorg en het kleden voor de overledene te verzorgen. Verder is er binnen een budget uitvaartverzekering over het algemeen slechts dekking voor een eenvoudige en goedkope kist, allemaal zaken om rekening mee te houden.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice