Benieuwd naar de waarde van een uitvaartverzekering? Daarvoor hanteren we twee verschillende definities. Er is namelijk sprake van een waarde die geldig zal zijn tijdens uitkeren, net als een bij het afkopen van de verzekering.
De afkoopwaarde van een uitvaartverzekering ligt over het algemeen een stuk lager dan het bedrag bij uitkeren. Dat heeft te maken met het feit dat de verzekeraar alle kosten van de waarde af zal trekken, op het moment dat u besluit om de polis af te kopen. Het betekent in de praktijk dat er dan een lager bedrag overblijft dan wat u feitelijk zou hebben opgebouwd indien u zou komen te overlijden.

Afkoopwaarde van een uitvaartverzekering

afkoopwaarde-uitvaartverzekering-blogDe waarde van een uitvaartverzekering valt wat dat betreft op meerdere manieren te berekenen. Indien u besluit om een uitvaartverzekering af te kopen is er sprake van de afkoopwaarde. Dit betekent concreet dat de verzekeraar de ingelegde premie berekent en daar vervolgens de al gemaakte kosten en eventueel ook de nog te maken kosten van af zal trekken. Dat wat er overblijft is het afkoopbedrag. Bent u benieuwd naar de bij uitkeren? Dan is er geen sprake van de aftrek van deze kosten.

Bij uitkeren

De waarde van een uitvaartverzekering bij uitkeren ligt over het algemeen een stuk hoger. Er is dan sprake van de verzekerde waarde of een verzekerd bedrag, waarbinnen doorgaans een bepaald deel van het geld vrij besteedbaar is.
De waarde van een uitvaartverzekering hangt af van de premie die u heeft betaald en de waarde die de verzekeraar u op basis daarvan laat opbouwen. Om op voorhand de verzekeringen te vergelijken is het verstandig om alvast goed te kijken naar het verzekerde bedrag van uitvaartverzekering die u op het moment van uitkeren kunt verwachten. Aan de hand daarvan kunt u nagaan wat de premie die u betaalt in de praktijk zal opleveren.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice