Een aantal uitvaartverzekeraars werkt met een en-bloc clausule. Dat betekent in principe dat men de mogelijkheid heeft om aanpassingen aan de premie en de voorwaarden te doen, zonder dat er sprake hoeft te zijn van overleg. Dit kan betekenen dat men de premie verhoogt of de voorwaarden aanscherpt, maar het kan aan de andere kant ook betekenen dat men de premie juist in uw voordeel wijzigt. Het voordeel van de en-bloc clausule ligt vooral bij de verzekeraar, al kan er hierdoor sprake zijn van een meer scherpe premie voor uw uitvaartverzekering.

Waarom een en-bloc clausule?


en-blocDe verzekeraar gebruikt een en-bloc clausule om ervoor te zorgen dat men de voorwaarden of premie aan kan passen op het moment dat er dramatische of bijzondere omstandigheden voorvallen. Heeft een verzekeraar bijvoorbeeld opvallend veel uit moeten keren en loopt men het risico om niet langer aan de betalingsverplichtingen te kunnen voldoen? Dan kan men de en-bloc clausule inzetten om te voorkomen dat men failliet zal gaan. Wat dat betreft is het eigenlijk een soort nooduitweg, die men in kan zetten wanneer er geen andere opties meer zijn.

Mogelijkheden in het geval van verhoging


Heeft u een uitvaartverzekering met een en-bloc clausule? Dan kan dit in een aantal gevallen betekenen dat u een hogere premie dient te gaan betalen, of de voorwaarden in uw nadeel worden gewijzigd. In dit geval heeft u de vrijheid om over te stappen van verzekeraar, of de verzekering volledig op te zeggen.

Men zorgt er op die manier voor dat er ook voor u een uitweg beschikbaar is, op het moment dat men de premie verhoogt. Houd er rekening mee dat het vaak verstandiger is om een uitvaartverzekering stop te zetten, dan deze volledig op te zeggen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice