Een uitvaartverzekering in het algemeen wordt afgesloten om de kosten van een uitvaart te dekken, dit kan op verschillende manieren. Bij een kapitaal uitvaartverzekering wordt er een geldbedrag uitgekeerd bij overlijden van de verzekeringsnemer. De verzekeringsnemer bepaalt zelf voor welk bedrag hij of zij verzekerd wilt zijn en dit is het bedrag wat de nabestaanden ontvangen bij overlijden. Dit bedrag dient enkel voor de kosten die komen kijken bij de uitvaart en mag niet gebruikt worden voor andere zaken.

Dekking


Van te voren bepaalt de verzekeringsnemer voor welk bedrag de uitvaart gedekt is. Dit is de hoogte van het kapitaal. Echter is het door inflatie waarschijnlijk dat op het moment van overlijden een uitvaart meer gaat kosten. Daarom is het verstandig om te kijken of uw uitvaartverzekeraar de optie tot verhogen biedt. Hierdoor gaat u uiteraard wel meer premie betalen, maar u bent immers dan ook voor een hoger kapitaal gedekt.

Kapitaal-uitvaartverzekeringTevens is het handig te letten op premie indexatie, sommige verzekeraars hanteren dit. Met de premie indexatie loopt het kapitaal, oftewel het verzekerde bedrag jaarlijks op met een vastgesteld percentage. Daarnaast is er soms een winstdelingsregeling van kracht, hierdoor is het mogelijk dat het kapitaal ook hoger oploopt.

Kapitaal uitvaartverzekering vergelijken


Indien u een kapitaal uitvaartverzekering wilt afsluiten doet u er goed aan eerst een vergelijking te maken tussen verschillende uitvaartverzekeraars. Uiteraard kunt u hier letten op de maandpremie, maar tevens kunnen zaken als premie indexatie en een winstdelingsregeling een voordeel zijn. Bovendien zijn er nog andere positieve of negatieve voorwaarden die een doorslaggevende factor kunnen zijn in uw keuze. Door goed te vergelijken kunt u een geïnformeerde keuze maken en bent u verzekerd zoals u dat wilt!

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice