Weet u al hoe uw uitvaart eruit gaat zien, of denkt u na over de kosten hiervan? Het is verstandig om daar alvast over na te denken, zodat u zich er goed op kunt voorbereiden. Volgens de Consumentenbond, uitvaarverzekeraars en diverse andere websites kost een uitvaart ongeveer €5.000 – €8.000, afhankelijk van uw specifieke wensen. U kunt een uitvaartverzekering afsluiten om deze kosten te dekken (in natura of met behulp van een kapitaalverzekering), maar u kunt daarnaast besluiten om zelf spaargeld op te bouwen. U zorgt er op die manier voor dat uw nabestaanden de kosten niet hoeven te betalen.

Begrafenis of een crematie


kosten-uitvaartHet is algemeen bekend dat een begrafenis over het algemeen iets duurder is dan een crematie. Dat heeft vooral te maken met de kosten die er achteraf worden gemaakt. De begrafenis wordt als het gevolg hiervan iets duurder. Houd er aan de andere kant rekening mee dat een crematie gemakkelijk duurder uit kan vallen wanneer u een dure kist uitzoekt, terwijl de begrafenis voordeliger uit kan vallen wanneer het aantal gasten beperkt is.

De kosten van de uitvaart hangen sterk af van uw wensen, al kunt u zich in ieder geval vasthouden aan een aantal richtprijzen.

Kostbare elementen


Het basistarief van de uitvaartverzorger zal gemiddeld zo’n €1.500 bedragen. Daar kunt u vervolgens €500 voor een advertentie in een regionaal dagblad en €250 voor 100 rouwkaarten bij optellen. Daarnaast dient u na te denken over de doodskist (€700), het opbaren in een rouwcentrum (€500) en de kosten van het begraven of cremeren (€1.000).

Houd verder rekening met een rouwauto, een bloemstuk op de kist, de koffie met cake en natuurlijk de bedankkaarten. Al deze elementen zorgen ervoor dat een uitvaart gemiddeld gemakkelijk €5.000 – €8.000 zal kosten, waardoor u te maken heeft met een flinke kostenpost.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice