Wat een uitvaartverzekering precies per maand aan premie voor u gaat kosten hangt allereerst af van uw leeftijd, maar daarnaast ook van de keuze in uitvaartverzekeraar, maar ook andere factoren als uw medische gesteldheid. Deze vraag kan dan ook niet in zijn algeheel gesteld worden, maar dient specifiek per persoon gesteld te worden. Een indicatie op de juiste premie kunt u op de vergelijk pagina van deze website vinden, of u kunt een berekening maken op de websites van de uitvaartverzekeraars. Let wel dat u achteraf mogelijk nog een medische keuring krijgt waardoor de premie mogelijk opnieuw bepaald wordt.

Keuze in uitvaartverzekeraar

keuze-uitvaartverzekeringWaarom de premie bepalend is wat betreft de keuze in uitvaartverzekeraar komt doordat elke uitvaartverzekeraar andere premies hanteert. Bovendien kan het ook voorkomen dat voor u een bepaalde uitvaartverzekeraar u het voordeligste aanbod kan doen, maar dat iemand anders weer voordeliger uit is bij een andere uitvaartverzekeraar.

Waarom per leeftijd?

Uitvaartverzekeraars hanteren als belangrijkste meetgegeven uw leeftijd om uw premie vast te stellen. Waarom de leeftijd zo belangrijk is doordat dit enigszins een indicatie is op hoelang u nog te leven heeft. De uitvaartverzekering is namelijk een levensverzekering en dient uit te keren zodra de verzekeringsnemer overlijdt. Statistisch gezien is de kans dan ook groter dan een ouder persoon eerder overlijdt dan een jonger persoon. Een ouder persoon zal dan ook een hogere premie moeten afdragen dan iemand die jonger is.

Medische Keuring

De medische keuring wordt door diverse uitvaartverzekeraars gehanteerd als extra meetgegeven om de kans op overlijden vast te stellen. Wanneer uw gezondheid niet optimaal is gaat u dan ook waarschijnlijk meer moeten betalen dan dat u in eerste instantie dacht. Ook is het mogelijk dat de uitvaartverzekeraar u op basis van uw medische situatie niet wilt accepteren als klant. Gelukkig zijn er ook verzekeraars die dit meetgegeven niet hanteren, let wel dat hier carenzjaren om de hoek komen kijken.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice