Eén ding in het leven is zeker en dat is dat we doodgaan. Op een dag bent u er niet meer. U kunt ervoor kiezen om uw uitvaart door uw nabestaanden te laten bepalen, maar u kunt er ook voor kiezen om dit zelf vooraf grotendeels te bepalen. Als u ervoor kiest om dit vast te leggen dan kunnen uw nabestaanden er vervolgens voor zorgdragen dat het op deze manier gebeurt wanneer u overlijdt. Bovendien ontlast u de nabestaanden ook door de uitvaartwensen vast te leggen, zij hoeven immers in deze moeilijke periode deze lastige keuzes niet meer zelf te maken.

Checklist

Hieronder vindt u een checklist van zaken die handig zijn om vast te leggen:
– Wil ik begraven of gecremeerd worden?
– Bij Begraven: Is er een familiegraf en/of welke grafsteen wil ik en welke tekst wil ik daarop?
– Bij crematie, heb ik ideeën over een asbestemming?
– Wil ik een overlijdensbericht, zoja in een regionale of landelijke krant? Heb ik hierbij de voorkeur voor een speciale opmaak, tekst of lettertype?
– Wie moet er op de hoogte worden gebracht van mijn overlijden? Een adressenlijst?
– Wie wil ik een rouwkaart sturen?
– Een donorcocodil
– Een testament
– Speciale wensen m.b.t. de uitvaart vastleggen
– Welke muziek wil ik tijdens de uitvaart?
– Welke bloemen?
– Wil ik dat er bepaalde mensen spreken?
– Wil ik dat er foto’s getoond worden, zoja welke?
– Op welke manier wil ik vervoerd worden?
– Hoe wil ik opgebaard worden? Welke kleren wil ik aan?
– Welke kist zou ik graag willen?
– Hoe zie ik de catering voor me?
– Heb ik de voorkeur m.b.t. de uitvaartlocatie?
– Wil ik dat mijn activiteiten op social media stopgezet of verwijderd worden?
Dit zijn enkele vragen die een uitvaart kunnen vormgeven, maar wellicht heeft u nog meer specifieke wensen. Dit kunt u vast leggen en/of vooraf bespreken met uw nabestaanden of u kunt aan geven waar zij uw wensenlijst kunnen vinden.

De uitvaartverzekering

uitvaartverzekeringNaast praktische zaken en wensen is de uitvaartverzekering in zekere zin ook een voorbereiding op het overlijden. U zorgt hierdoor immers dat de kosten van uw begrafenis of crematie hiermee betaald kunnen worden. Sommige uitvaartverzekeraars hebben de mogelijkheid om bij hun alvast de uitvaartwensen vast te leggen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice