Gebruik maken van een uitvaartverzekering om de grafkosten te dekken? Wanneer u komt te overlijden is er sprake van een aantal verschillende kosten. U kunt zelf sparen voor die kosten of gebruik maken van een verzekeringspolis. In dat geval is het verstandig om op voorhand na te denken over de grafkosten die u wilt laten dekken, zodat uw nabestaanden daar in ieder geval geen omkijken naar hebben. Het is bovendien verstandig om er alvast rekening mee te houden dat de grafkosten in de toekomst een stuk hoger zullen liggen dan vandaag de dag.

Basispakket en aanvullende wensen

grafkosten-basispakketEen uitvaartverzekering zal in de meeste gevallen een groot deel van de grafkosten dekken, er is standaard sprake van een pakket dat bijvoorbeeld de kosten voor de uitvaartkist dekt. Daarnaast kunt u denken aan de grafrechten of de kosten voor het verstrooien of meenemen van de as. Bovendien bestaan de grafkosten uit kosten voor het versturen van rouwkaarten en het reserveren van een of meerdere rouwauto’s. Aanvullende wensen leiden tot hogere grafkosten, het is mogelijk om daar zelf voor te sparen of de uitvaartverzekering uit te breiden. Uiteraard betaalt u in dat geval een (iets) hogere premie per maand.

Zelf sparen voor de grafkosten

U kunt zelf sparen om de grafkosten te kunnen betalen of daarvoor gebruik maken van een uitvaartverzekering. Veel mensen berekenen wat een uitvaart kost en besluiten dan of ze daar zelf voor willen sparen. Houd er rekening mee dat de grafkosten ieder jaar oplopen. Heeft u nog een relatief jonge leeftijd? De kans is groot dat u voorlopig niet komt te overlijden. Het is dan verstandig om rekening te houden met de grafkosten tegen de tijd dat u meer risico loopt te overlijden. U kunt op jonge leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten om de grafkosten te dekken.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice