Een wensenformulier voor de uitvaartverzekering invullen en benieuwd welke elementen daar op staan? Het gaat om een aantal verschillende zaken, zoals uiteraard de keuze tussen begraven en cremeren. Heeft u daar een duidelijk idee over en wilt u bijvoorbeeld aangeven wat er met de as dient te gebeuren? Dat kan op het wensenformulier voor de uitvaartverzekering.
Het voelt voor de meeste mensen vreemd om de eigen wensen op een formulier door te geven. Toch kan dit de nabestaanden helpen om bepaalde keuzes te maken en voorkomt u daarmee dat onduidelijk is welke wensen u had. Door het wensenformulier voor de uitvaartpolis al op (relatief) jonge leeftijd door te geven zal daar in ieder geval geen onduidelijkheid over bestaan.

Het opbaren en de uitvaart

Verder is het met betrekking tot de uitvaart mogelijk om aan te geven hoe het opbaren eruit dient te zien. Wilt u bijvoorbeeld worden opgebaard in een rouwcentrum of liever thuis? Het is daarnaast mogelijk om de keuze aan de nabestaanden te laten. Verder kunt u aangeven of de kist open of gesloten dient te zijn en heeft u opnieuw de mogelijkheid om dat aan de nabestaanden over te laten.
Vindt u het van belang dat er sprake is van een bepaald type kist en dient het om een uitvaart in besloten kring te gaan of geeft u juist de voorkeur aan publieke toegankelijkheid? Door het wensenformulier voor de uitvaartpolis in te vullen weet de uitvaartverzekeraar net als uw nabestaanden hoe uw laatste wens eruit ziet.

Rouwkaarten en advertenties

advertentiesUiteraard komen er ook meer praktische zaken aan bod, tijdens het invullen van het wensenformulier is het bijvoorbeeld van belang om in te vullen of u rouwkaarten wenst en wat daar de tekst op zou moeten zijn. U heeft de mogelijkheid om zelf een tekst op te geven, waarmee u zeker weet dat die uiteindelijk op de kaart zal komen. Dient er een advertentie geplaatst te worden, in een regionale krant of juist een landelijke krant? Het zijn keuzes die u op voorhand zelf kunt maken, al is het in alle gevallen ook mogelijk om dit aan de nabestaanden over te laten.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice